Uitslag Swimcup 7 t/m 10 april in Eindhoven (50)

Donderdag 7 april is in Eindhoven de Swimcup van start gegaan. Aan dit grote, internationale, toernooi deden ook vier zwemmers van Neptunus '58 mee.

Donderdagochtend kwam alleen Sandra Schellekens aan de start. Ze dook het water in voor de 50 meter vlinderslag. Haar persoonlijke record op die afstand staat sinds oktober op 0.33.80, terwijl haar snelste tijd in het 50-meterbad sinds de NK Masters van vorig jaar mei op 0.35.69 stond. Tijdens de Swimcup kwam Sandra tot 0.33.83, een verbetering van haar 50-meterbad pr met bijna twee seconden dus.

Donderdagmiddag kreeg Sandra te horen dat ze de volgende ochtend toch nog de 800 vrij mocht zwemmen. Ze stond namelijk eerste reserve, maar door een afmelding was er een baan vrij. Tot 450 meter lag ze iets voor op het schema van haar race toen ze haar persoonlijke record in het 50-meterbad zwom. Dat was in mei 2010, toen ze tijdens de NK Masters in hetzelfde bad zwom. Vanaf 500 meter liep haar schema echter op en ze kon op het einde niet meer versnellen. Daardoor eindigde ze in 11.27.09, ruim twaalf seconden boven haar beste tijd.

Zaterdagochtend kwamen naast Sandra ook Mark van Dinther, Roel vd Kleij en Shirley Voets aan de start. Shirley opende met de 200 vrij. Na 100 meter lag ze nog zo'n twee seconden voor op het schema ten tijde van haar pr-race, maar daarna zakte het tempo iets in. Haar eindtijd was 0.1 seconde sneller dan haar oude pr in het 50-meterbad en biedt mooie leerpunten voor de Brabantse Kampioenschappen over iets meer dan een maand in hetzelfde bad. Mark was als reserve toch toegelaten op deze afstand, maar moest daardoor helaas wel starten in een serie met heren die tien seconden sneller dan hij waren. De eerste 50 meter ging hij goed af, daarna liep het iets minder, en zijn eindtijd was dan ook geen nieuw pr voor het 50-meterbad. Roel ging als eerste van start op de 50 rug. Hij verbeterde zijn pr uit het 50-meterbad van een jaar geleden met maar liefst twee seconden. Tot slot stond de 100 vlinder op het programma. Sandra maakt dit seizoen grote sprongen op de vlinderslag, en dat bleek ook nu weer. Haar eindtijd was namelijk twee seconden sneller dan haar beste tijd ooit (uit het 25-meterbad) en ze was drie seconden sneller dan haar pr uit het 50-meterbad. Shirley bleef vervolgens slechts een halve tel boven haar beste tijd uit het 50-meterbad. Roel bleef nog geen seconde boven zijn pr uit het 50-meterbad van vier jaar geleden.

Zondag startte Shirley op de 200 rug. Haar personlijke record zwom ze een jaar geleden tijdens de Brabantse Kampioenschappen in het 50-meterbad, en dus was een pr het doel. Al vanaf het begin lag ze voor op dat schema, en dus kwam er een mooi pr op de klokken: ze was drie seconden sneller dan in mei 2010. Deze tijd betekende tevens een verbetering van het clubrecord. Vervolgens werd de 50 vrij gezwommen. Mark was de eerste die in het water dook, maar hij bleef, net als Roel een serie later, boven zijn persoonlijke record in het 50-meterbad. De verschillen waren 0.37 en 0.49 seconde. Sandra zwom 0.14 boven haar 50-meterbad pr. Shirley slaagde er wél in haar beste tijd in het 50-meterbad aan te scherpen: ze was 0.32 seconde sneller dan een jaar geleden.

Startlijsten, livetiming en uitslagen

Live beelden


Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'